1. YÜKSEK LİSANS

    SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ, SÜT VE ÜRÜNLERİ MİKROBİYOLOJİSİ, FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ konularında kendini geliştirmek isteyen lisans mezunları yüksek lisans yapmak için benimle iletişime geçebilirler.


Kullanıcı Henüz Hiçbir Albüm Paylaşmadı.

Duyurular

  • YÜKSEK LİSANS

    SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ, SÜT VE ÜRÜNLERİ MİKROBİYOLOJİSİ, FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ konularında kendini geliştirmek isteyen lisans mezunları yüksek lisans yapmak için benimle iletişime geçebilirler.


Yayınlar

    Sizden Bahsedenler

    Özgeçmiş

    Doktora, 2010, Gıda Mühendisliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi.
    Yüksek Lisans, 2004, Gıda Mühendisliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi.
    Lisans, 2000, Gıda Mühendisliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi.

    ÇALIŞMA ALANLARI:

    Gıda Kimyası
    Süt ve ürünleri teknolojisi, peynir bilimi
    Balda botanik orijin tespiti
    Gıda Mikrobiyolojisi
    Süt mikrobiyolojisi, Laktik asit bakterileri

    AKADEMİK DENEYİM
    Yrd. Doç. Dr. Çankırı Karatekin Üniversitesi, 2011-
    Araş. Gör. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 2002-2010

    İDARİ DENEYİM
    Bölüm Başkanı, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 2011-2016
    Fakülte Kurulu Üyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, 2011-
    Fakülte Bologna Koordinatörü, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, 2012-
    BAP Komisyon Üyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, 2012-

    İletişim

    Çankırı Karatekin Üniversitesi
    Mühendislik Fakültesi
    Gıda Mühendisliği Bölümü
    ÇANKIRI

    0 376 2132626-8353
    oaydemir@karatekin.edu.tr

    Devam Eden Projeler

    “Çankırı ballarında bulunan botanik biyomarker özelliğindeki maddelerin araştırılması” 2012-2014,
                    BAP, Çankırı Karatekin Üniversitesi Araştırma Fonu, Yürütücü.


    TAMAMLANAN PROJELER
    “Characterization of lactic acid bacteria isolated from Kars Kaşar cheese during ripening” YÖK,
                    2013, in The Vrije Universiteit Brussels (Belçika), Araştırmacı.
    “Çerkez Peynirinin Karakterizasyonu” 2011-2013, BAP, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Araştırma
                   Fonu, Araştırmacı.
    “Karadeniz Bölgesi’nde üretilen ve tüketilen bazı süt ürünlerinin kimyasal, mikrobiyolojik
                   özellikleri ile potasyum sorbat, sodyum benzoat, nitrat ve nitrit ile natamisin içeriklerinin
                   belirlenmesi” 2010-2012, BAP PYO.MUH.1901.10.003, Ondokuz Mayıs Üniversitesi
                   Araştırma Fonu, Araştırmacı.
    “Kars Kaşar Peynirinin Karakterizasyonu” 2008-2010, BAP MF-141, Ondokuz Mayıs Üniversitesi
                   Araştırma Fonu, Araştırmacı.
    “Starter kültür kullanımının Külek peynirinin bazı özellikleri üzerindeki etkisi” 2002-2004, BAP MF-
                   065, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Araştırma Fonu, Araştırmacı.

    Basılmış Yayınlar

    A. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)


    1. Aydemir, O., Harth, H., Weckx, S., Dervişoğlu, M., De Vuyst, L., 2015. Microbial communities involved in Kaşar cheese ripening. Food Microbiology, in press.

    2. Dervisoglu, M., Gul, O., Aydemir, O., Yazici, F., Kahyaoglu, T., 2014. Natamycin content and quality evaluation of yoghurt from small- and large-scale brands in Turkey. Food Additives and Contaminants: Part B Surveillance, in press.

    3. Şengül, M., Erkaya, T., Dervişoglu, M., Aydemir, O., Gül, O., 2014. Compositional, biochemical and textural changes during ripening of Tulum cheese made with different coagulants. International Journal of Dairy Technology, 67 (3), 373-383.

    4. Döker, S., Aydemir, O., Uslu, M., 2014. Evaluation of Digestion Procedures for Trace Element Analysis of Cankiri, Turkey Honey by Inductively Coupled Plasma Mass Spectrometry. Analytical Letters, 47(12), 2080-2093.

    5. Yazici, F., Dervisoglu, M., Akgun, A., and Aydemir, O., 2010. Impact of whey pH at drainage on physicochemical, biochemical, microbiological, and sensory properties of Mozzarella cheese made from buffalo milk during refrigerated storage. Journal of Dairy Science, 93, 5010-5019.

    6. Aydemir, O. and Dervisoglu, M., 2010. The effect of heat treatment and starter culture on colour intensity and sensory properties of Kulek cheese. International Journal of Dairy Technology, 63 (4), 569-574.

    7. Dervisoglu, M., Tarakci, Z., Aydemir, O., Temiz, H., Yazici, F., 2009. A Survey on chemical, biochemical and sensory properties of Kes cheese, a traditional Turkish cheese. International Journal of Food Properties, 12, 358-367.


    8. Dervisoglu, M. and Aydemir, O., 2007. Physicochemical and microbiological characteristics of Kulek cheese made from raw and heat-treated milk. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 23, 451-460.


    9. Dervisoglu, M., Yazici, F., Aydemir, O., 2006. Effect of heat treatment and starter culture on proteolysis and lipolysis of Kulek cheese during ripening. Italian Journal of Food Science, Vol. 18 Issue 2, 139-149.


    10. Dervisoglu M., Yazici F. and Aydemir O., 2005. The effect of soy protein concentrate addition on the physical, chemical, and sensory properties of strawberry flavored ice cream. European Food Research and Technology, 221, 466-470.

    B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler
    1. Tarakçı, Z., Dervişoğlu, M., Temiz, H., Aydemir, O., Yazıcı, F., 2010. Keş Peyniri üzerine
    yapılan araştırmalar ve üretim metodları. The First International Traditional Foods from
    Adriatic to Caucasus, 15-17 April 2010, Namık Kemal University Food Engineering
    Department, Tekirdağ, Turkey.
    2. Dervisoglu, M., Yazici, F., Temiz, H., Aydemir, O., Kahyaoglu, T., 2010. Effect of Blueberry
    Addition on Microflora of Yoghurts. International Conference on Food Innovation, 25-29
    October 2010, Universitat Politecnica De Valencia, Valencia, Spain.
    3. Aydemir, O., Dervişoğlu, M., Gül, O., Yazıcı, F., 2010. Physicochemical and Microbiological
    Properties of Çankırı Küpecik Cheese. The First International Traditional Foods from
    Adriatic to Caucasus, 15-17 April 2010, Namık Kemal University Food Engineering
    Department, Tekirdağ, Turkey.
    4. Tarakci, Z., Dervisoglu, M., Temiz, H., Aydemir, O. and Yazici, F., 2008. A Traditional Turkish
    Dairy Product: Kes Cheese. Third International Conference, Nutrition, Nutritional Status,
    And Food Sciences in Arab Countries, 3-5 Nov. 2008, NRC, Cairo, Egypt.

    C. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
    1. Tarakçı, Z., Dervişoğlu, M., Temiz, H., Aydemir, O. ve Yazıcı, F., 2010. Review on Kes cheese.
    Gıda, 35 (4), 283-288.
    2. Aydemir O., Dervişoğlu M., Temiz, H. ve Yazıcı F., 2008. Süt Alkali Proteinazı Plazmin. Gıda, 33
    (5), 235-240.
    3. Dervişoğlu M., Aydemir O. ve Yazıcı F., 2007. Peynir yapımında kullanılan pıhtılaştırıcı
    enzimler ve kazein fraksiyonları üzerine etkileri. Gıda, 32(5):241-249.
    4. Dervişoğlu M., Yazıcı F. ve Aydemir O., 2004. Organik gıda üretiminde işleme yöntemleri,
    katkı maddeleri, ambalajlama ve hijyen. Dünya Gıda, 10, 72-80.

    D. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
    1. Dervişoğlu, M., Yazıcı, F., Aydemir, O., 2003. Limon Lifi Kullanımının Dondurmanın Fiziksel,
    Kimyasal ve Duyusal Özelliklerine Etkisi. TÜBİTAK 1. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi. 29
    Eylül-1 Ekim 2003, İstanbul. (SÖZLÜ SUNUM)
    2. Dervişoğlu, M., Aydemir, O., Gül, O., İlhan, E., Kahyaoğlu, T., 2012. Tütsülemenin Çerkez
    Peynirinin Renk Özellikleri Üzerine Etkisi. 11. Gıda Kongresi, 10-12.10.2012, Hatay.
    3. Aydemir, O., Gül, O., Dervişoğlu, M., Yazıcı, F., 2009. Samsun İl merkezinde tüketime sunulan
    etsiz çiğ köftelerin mikrobiyolojik özellikleri. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi, 6-8 Kasım 2009,
    TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Kemer, Antalya.
    4. Gül, O., Aydemir, O., Dervişoğlu, M., Yazıcı, F., 2009. Süt ve süt ürünlerinde organik klorlu
    pestisit varlığı. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 21-23 Mayıs 2009, Pamukkale
    Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Denizli.
    5. Kahyaoğlu, T., Dervişoğlu, M., Aydemir, O., Gül, O., 2009. Konjak ve Salep Glukomannanların
    Fiziko-kimyasal özellikleri ve süt ürünlerinde kullanımı. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri
    Sempozyumu, 21-23 Mayıs 2009, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda
    Mühendisliği Bölümü, Denizli.
    6. Yazıcı, F., Dervişoğlu, M., Akgün, A., Aydemir, O. ve Aki, U., 2008. Fonksiyonel Gıda Bileşeni
    Bitkisel Steroller. Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008, 313s, Atatürk Üniversitesi
    Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Erzurum.
    7. Dervişoğlu, M., Yazıcı, F., Aydemir, O., Akgün, A., Temiz H. ve Atcı, M., 2008. Gıda ve Kanser.
    10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 1121s,
    Erzurum.
    8. Dervişoğlu, M., Aydemir, O. ve Yazıcı F., 2006. Peynir yapımında kullanılan pıhtılaştırıcı
    enzimler ve kazein fraksiyonları üzerine etkileri. Türkiye 9. Gıda Kongresi, 24-26 Mayıs 2006,
    Bolu, 887.